Asic Block Erupter USB: Instalace, konfigurace

Tady je dobrý návod, pokud by se někomu nedařilo… http://rdmsnippets.com/tag/install-block-erupter-on-windows-7/

Jediný problém, na který jsem narazil je správná verze cgmineru - jedu 3.1.1. Novější mi hlásí neznámý parametr -S.

ano. novejsi verze maji autodetekci a ta proste nefunguje korektne.
stejne blbe se to chova i v linuxu.

no ja osobne jsem si pro bitcointy stahl klienta https://bitminter.com a tezim rovnou tam - a hlavne se mi tam pricitaji i namecoiny coz mi u slushe neslo

ovladace pro usb minera pro windows http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx a pro Linux se musi nahrat FTDI driver: “sudo modprobe ftdi_sio vendor=0x0403 product=0x6014”. pokud bude problem s portama pak “sudo usermod -a -G dialout USERNAME” pak relognout

je to lehky jak pripojit flash disk

Tak už jsou doma, moc díky Ramirez :slight_smile: Parádní práce jsme rád, že si se toho zhostil :slight_smile:

Tědka pomalu vše zapojuji a chci se zeptat dost se mě to hřeje, na ubs neudržím ruku :frowning: řešil už někdo z Vách chlazení, aspoň v hlavě?

Já to chladím zatím za větrákem na zadní straně PC, kdy mám eruptery na 0,5m USB prodlužce, pohoda. Schválně jsem koupil 10 port USB hub, 5+5 portů vedle sebe (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=271042790906&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160), nad to přijde větší ventilátor na distančních sloupkách. :slight_smile:

Zdravím a také s díky potvrzuji příjem vše funguje jak má …také jedu přes : https://bitminter.com Hub jsem použil 2 x http://cz.rs-online.com/web/p/rozbocovace-usb/7603993/ - v každém 3 kusy - ale viděl jsem ten samej hub a v něm jelo celkem 6 ks tak by mě zajímalo zda by to nebyl poblem přendat je do jednoho ??

[OT]

Carlos ten puvodni thread uz uzavrel, tak tedy to placnu jako OT sem.

Vsechny minery, krome sai88 (bloudi po depech PPL) a marli1975 (dovolena do 3.7. - nemam adresu) jsou podle trackeru PPL doruceny majitelum.

jjelinek, sedletz, DoctorQ, baz a marli1975 mi neodpovedeli na PM/mail, kam si preji poslat preplatek BTC. U nekterych mam vicero odesilatelskych adres, tak si vyberete, kam to chcete. Budu to posilat az vsechno soucasne, at na to pak nemusim dal myslet.

Co se tyce dalsiho, veeminer tady jako hotovou vec rozsiril moznost nakupu levnych mineru. Momentalne to neni pravda a veeminer se zachoval velmi nezodpovedne. Uz jsem to psal a dokonce i quotoval odpoved od yxt v tom minulem threadu, ze ani on nevi, kdo a kdy bude opravnen nakoupit levnejsi minery a ani nevedel jaka bude stanovena cena. Kazdy si to muzete overit sam na strance yxt.

Takze me prosim prestante spamovat se zadostmi, opravdu nehodlam nikomu sdelit prihlasovaci udaje ke svemu uctu u asicminer.

Uz jsem si o sobe precetl, ze jsem vas chtel obrat o 2500 euro, tak si klidne i prectu, ze vas chci obrat o vase levnejsi minery, prestoze jsem slibil jen jeden groupbuy a ten jsem (temer) dotahl do konce. Ja to unesu.

[/OT]

Ja ho klidne zas otevru, ale slibte ze oddelite group-buy a hardwarove/technicke veci ohledne setupu… :slight_smile:

nic jsem nešířil jako hotovou věc, jenom jsem se ptal jak to je…

  1. testy:

Chlazení řešeno položením na 120 ventilátor :-D.

já to mám podobný, jedinej problém je že mi ten HUB utáhne jenom 4 USB, doufal jsem že jich tam pojede víc…

Me v hubu jedou 4 minery + raspberry, mam naky noname hub z czc

Jeste cekam na takovej vetrak na kloubu ale zatim to nijak nechladim a frci to stabilne

EDIT: Mam cca 0,55% error, nevim jestli je to u erupteru bezne, ale pocitam ze to muze byt absenci chlazeni

Nevim jestli ten hub snese jeste ventilator, takze to nakonec mozna vyresim koupi dalsiho hubu a udelam 3 ks a 2 ks+pi+vetrak

Jinak pi samozrejme miner ze scvyho usb neutahne

Co se tyce discountu, na btcguild psali ze se budou posilat kupony na slevu, nic moc konkretniho tam neni takze ja bych pockal co z toho bude, rozhodne se jich vzdavat nechci.

Moje první zkouška

A druhá

K chlazení jsem použil pasívní samolepicí chladiče pro grafické karty 16x16mm z číny. Jen sem musel použít pilku a pilník abych se vyhnul šroubum a rozumně využil plochu a nikde nic nepřesahovalo. Horký je to stejně ale chladící plocha je několikanásobně větší a to zatím musí stačit.
Až mi dorazí hub tak zvážim zda to stačí nebo budu volit jinou variantu, ale zustanu u pasívů nechci ventilátory.

mohl by mi nekdo prosim poradit. Jak udelat na raspberry pi abych videl prubeh tezeni, jako na windows?
Dělal jsem to podle návodu zde: http://learn.adafruit.com/piminer-raspberry-pi-bitcoin-miner/install-cgminer

Děkuji

Dobrý deň chcem sa spýtať oplatí sa kúpiť ten Asic Block Erupter USB chcel bi som s tim začať ťažiť ???

Dá se nějak novějším verzím cgmineru říct, aby nedetekoval na sériových porterch? Mám 2 instance, jedna je pro GPU a druhá pro asic. Ale ta GPU verze neustále vypisuje chyby detekce…

jak je mas zkompilovany?

Používám binárky pro Win7 32-bit.
3.3.1 pro GPU mining a 3.1.1 pro ASIC mining

Aha, tak to ti neporadim … ja pouzivam linux a kompiluju si to a primo si zadavam, co se ma zakompilovat a co ne. A pokud neco delam na win, pouzivam 3.1.1. Ty vyssi verze s autodetekci mi nejak nesedi …