Další bublina? Náhlé výkyvy a šoky - Intradenní obchodování

Docela čumím jak za poslední poslední dva dny vystřelil kurz, máte někdo info, jestli je pro to nějaký reálný důvod nebo to ženou jen spekulace?

nemáme… ale už mam dolary :smiley: a nastavenej nákup BTC za $8 :smiley:

Osobně to odhaduju na důsledek snížení těžby, když na to mrkneš, od půlení v průměru vytrvale klesá výpočetní výkon. Akorát se to neprojevilo hned, kolem Vánoc a konce roku transakce jely, teď to podle mě trhu dochází.

Možná je to větší špička a časem to půjde kousek dolů, ale podle mě to dlouhodobě vyleze nad 300 Kč/BTC a už to tam zůstane…

Hlavní důvod nejspíš bude tohle: https://bitcointalk.org/index.php?topic=135088.0 a google to jen potvrzuje:http://www.google.cz/trends/explore#q=bitcoin&geo=IL&cmpt=q

Eh. Pár desítek nových lidí udělá takové objemy nákupů? Ale notak chlape, co kouříš? Dyk to je jestli hodně tak pár desetin promile celosvětové komunity.

Souhlasim, cekal jsem to trochu driv,

Tipuju že je to spíše dlouhodobý trend než boom v Izraeli…

Relace hledanosti a kurzu je znát viz srovnání (modrá google trends).

Dobrý nápad dát tyhle dva grafy dohromady. Kurz se mění na základě hledanosti a hledanost je obvykle na základě zpráv v médiích. V tom Izraeli byl bitcoinu věnován oblíbený hodně sledovaný diskuzní pořad. Dovedete si představit, že by něco podobného bylo např. ve Francii? To by asi teprve zahýbalo kurzem.

Jo, a nemění se spíš hledanost na základě kurzu? Já obvykle zjišťuju co se děje když se cena nějak podezřele hýbe.

To jako vážně myslíte, že pár desítek nových členů jakési komunity (to jsou těžaři či co?) něco udělá s celosvětovou poptávkou? Že každej druhej Izraelec začne kupovat BTC poté, co o tom viděl v bedně? A co by s nima jako dělal, co za to koupí? Ale notak, vážně, co kouříte?

OT: Co kdo kouří bych nechal na trochu jiné fórum :clown_face:

To leze jak blázen, kouknul jsem dneska třikrát a rostlo to průběžně, oproti včerejšku už snad o 13 Kč.

Asi jsem idiot, ale co presne zpusobilo tak razantni narust v tak kratkym casovym intervalu? :smiley:

To by zaujímalo aj mňa celkom, nejaký ten piatok sledujem cenu BTC a aby počas 3 mesiacov vyletela na vyše dvojnásobok… Nemám nejaký prehľad v informáciách a dianí vo svete okolo btc, avšak napadá ma iba jediný (ne)rozumný dôvod a to “Halving day”. No každopádne takto je to len dobre, dúfam, že v tomto trende bude len pokračovať. :slight_smile:

Podle mne je to zvýšeným zájmem o btc měnu jako investiční komodita( do prvního velkýho propadu) + faktor nájezdu nových asic minérů kdy se gpumineři snaží prodat za co nejvyšší cenu než to zabalej. Otázka je až najedou všechny asic jestli bude přebytek btc a tím pádem to padne dolu. Nebo má někdo jinou teorii ?

I když najedou všechny ASICy, žádný přebytek (kromě rychlého vytěžení těch 2000 bloků) nebude. Spíš ale začnou prodávat, protože si musí navrátit investované prostředky.

Současný nárust si myslím že je důsledek větší a větší adopce Bitcoinu - WordPress, Reddit. Lze sledovat enormní nárust gamlingu pomocí Bitcoinu - SatoshiDice a nově i loterie BitMillions, řada v USA zakázaných pokerových webů zvažuje začít hrát s Bitcoiny.

To, že někdo zainvestuje, navrhne masku a nechá si vyrobit čipy sloužící pouze pro těžení Bitcoinů, považuju za velice dobrý indikátor, že Bitcoin se stává seriózní záležitostí.

Otázka je až najedou všechny asic jestli bude přebytek btc a tím pádem to padne dolu.

To určitě ne. Tempo přibývání nových BTC je konstantní. Když se do sítě připojí nová výkonnější zařízení, změní se akorát přerozdelění vytěžených BTC, vlastnící těch výkonnějších zařízení dostanou větší díl.

Myslel jsem to tak jak už tu bylo napsáno, že asicmineři budou chtít prodat, čímž zahýbou kurzem dolu, poté zpanikaří investoři a začnou prodávat svoje btc které nakoupili nedávno aby nepřišli o výnosy, tím by mohla vzniknout řetězová reakce a kurz padnout. Smělá teorie :smiley:

No, zatím se prodalo 300 ASICů za 400 tisíc USD, noví majitelé budu chtít investici rychle splatit, takže vznikne možná tlak na rychlý prodej BTC za 400 tisíc USD. BTC vytežené “navíc” si mohou při vědomí dlouhodobého růstu klidně chvili schovávat.

Ale celková cena BTC v oběhu je 291 mil. USD, každý den se na MtGox zobchoduje 1.62 mil USD to je mnohem víc …

Takže pokud plánuju nákup většího množství BTC je asi moudré ještě chvíli vydržet?
nebo cena už se dolů nehne?

To ti nikdo na 100% neřekne. Pokud by to věděl, vydělá na tom balík…je to prostě FOREX obchod jako každý jiný